-->

21 березня 2021

Піонтковський розповів, чим Байден відповість, якщо Росія нападе на Україну: "Це буде означати крах"..

 В інтерв'ю телеканалу "Еспрессо" живе у Вашингтоні російський політолог Андрій Піонтковський сказав, що президент США Джо Байден зовсім не випадково і не спонтанно назвав Путіна вбивцею.

"Інтерв'ю Байдена було пущено не в прямому ефірі. Воно було записано, погоджено з ним і з його штабом, тобто була можливість прибрати небажані моменти. Але відповідь Байдена на питання журналіста пішов в ефір", - сказав Піонтковський.


Він зазначив, що таким чином Байден міг дати Путіну зрозуміти, що в разі прямої збройної агресії Росії проти України ставлення США до цього піде набагато далі стала вже предметом анекдотів "глибокої заклопотаності".

Політолог також нагадав, що вже зараз проти Росії введені дуже серйозні санкції.  Так, нещодавно введена заборона на експорт в Росію обладнання і технологій подвійного призначення.

"Це - серйозний удар, адже під заборону потрапили елементи обчислювальних систем, використовуваних, в тому числі, і в озброєнні. Їх Росія ввозить на 2 млрд. Доларів на рік, а власне виробництво цієї продукції колосально відстає від світових лідерів у цій сфері",  - сказав політолог.

На його думку, введені санкції настільки серйозні, що далі - тільки економічна війна в вигляді відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, арешту "російської трильйона" в американських банках і інших серйозних кроків.

Однак політолог сказав, що саме таку тотальну економічну війну почнуть США проти Росії, якщо РФ вирішиться на вторгнення в Україну.

Як зазначив Піонтковський, гранично жорсткі санкції проти РФ напевно будуть і болючими для США.  Але для економіки Росії вони означатимуть крах.

За матеріалами dialog.ua

×Закрити

Коментарі читачів