-->

31 січня 2024

Родина Гринкевичів сховала від ДБР та АРМА маєток, розташований на землі дружини та тещі бізнесмена

 Родина Гринкевичів сховала від ДБР та АРМА маєток на 600 квадратів, розташований на землі дружини та тещі львівського бізнесмена. Водночас у реєстрі на них значаться об’єкти нерухомості, яких не існує. Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Ділянка в 6 соток із будинком на 67 квадратних метрів у садовому товаристві «Пролісок» у Львові були оформлені на Світлану Гринкевич 1 серпня 2022 року. Ще три ділянки поруч із загальною площею у 20 соток оформлені на Ірину Федак, матір Світлани.

Дві ділянки вона придбала у березні 2022-го. А основну, розміром у майже 10 соток, купила ще у квітні 2019 року. Тоді ж задекларувала на цій ділянці будинок на 300 квадратів.


Проте нині всі чотири ділянки обнесені єдиним парканом, а на спільній території височіє маєток, якого не існує в жодних реєстрах.

Журналісти департаменту розслідувань hromadske ознайомилися з технічними документами та з’ясували, що площа маєтку — 600 квадратних метрів. Зокрема, в будинку розташовані сауна, кінотеатр, спортзал, СПА-зона, читальна зала, три спальні, 5 санвузлів та інші приміщення.

У мережі є оголошення про продаж ділянки, яку згодом придбала Ірина Федак та на який розташований маєток. Вартість ділянки становила 110 тисяч доларів (або 5 мільйонів гривень). Будинки схожої площі в сусідніх районах Львова коштують 25-28 мільйонів гривень. Зі знижкою на недобуд та облаштування території довкола, можна оцінити маєток щонайменше у 20 мільйонів гривень.

×Закрити

Коментарі читачів